Mónus Illés utcai ovi Kovács Margit Óvoda Mónus Illés utcai Tagóvoda
Bemutatkozás

"Kincses Kultúróvoda"
Kovács Margit Óvoda
Mónus Illés utcai Tagóvodája
9024. Győr, Mónus I. u. 39.
Tel. fax: 96/422-166
Tagóvoda-vezető: Szebényiné Csőre Ildikó
E-mail: monusovi@4gmk.hu

Web: www.monusovi.ovoda.org


Óvodánk 1975 óta fogadja, jelenleg 5 csoportban a 3-7 éves korú óvodás gyermekeket.
Gyermekszerető, jól képzett óvodapedagógusaink, pedagógiai asszisztenseink az életre, az iskolai élet szocializációjára készítik fel a kicsiket, mindig szem előtt tartva harmonikus személyiség fejlesztésüket. Munkánkat fejlesztőpedagógusaink is segítik.

Nevelőmunkánk célja: Saját Pedagógiai programunk „ A Tevékeny Óvodai Élet” alapján neveljük gyermekeinket. Esztétikus környezetben, nyugodt, derűs légkört biztosítva a gyermekek játékát, sokoldalú tevékenykedtetését tartjuk a legfontosabbnak. Mozgáskultúrájuk fejlesztéséhez tornaszobánk és tágas, árnyas, jól felszerelt EU szabványnak megfelelő udvarunk nyújt lehetőséget. /mászókák, hinták, műfüves pálya / A nagycsoportosok rendszeresen úszáson, szivacs kézilabdán és ovi focin vesznek részt.

Alapelvünk: A szülők és az óvoda jó kapcsolatának kialakítása. Nyitottak vagyunk szülőkkel közös rendezvényeinkkel, nyílt napjainkkal.
Hagyomány az őszi egészségnap, az adventi, a húsvéti, gyermeknapi játszóház, a Baba-mama délelőtt és délután rendezése, anyáknapi délután.
Az egészséges életmód alapjaival is megismerkedhetnek a gyermekek, sokat levegőznek. „Egészség-hetet” szervezünk a szülőkkel közösen okt. hónapban. Fontosnak tartjuk a gyermekek környezettudatos nevelését. Nagycsoportosaink megismerkednek a Dohányzás ellenes óvodai programmal, újra papírt készítenek.
Óvodánkban só szoba működik, használata rendszeres.
A gyermekek esztétikai, környezeti és természetvédelmi kultúráját fejlesztjük. Részt veszünk közművelődési intézmények előadásain. / KM ÁMK, Vaskakas /
Óvodánk, regisztrált tehetségpontként működik. Ennek keretében tehetségműhelyek működnek intézményünkben.
Intézményünk sajátossága a néphagyományok őrzése, a környezetvédelmi jeles napok megtartása. Gyermekeink tapasztalatokat szereznek társadalmi környezetükből is.
(közlekedés, rendőrség, tűzoltóság munkája )

Az óvodai nevelés időtartamán túl a gyerekek játékos módon megismerkedhetnek (felmért igények alapján) a német, az angol nyelvvel, néptánccal, lehetőség nyílik „játékos, zenés-mozgásos” tornán zeneovin való részvételre is.

Továbbra is szeretettel várjuk leendő gyermekeinket és szüleiket a Mónus Óvodában!
Bejelentkezés